EN
BE

Professional Agile Tester

Vrijwel ieder bedrijf werkt tegenwoordig agile of overweegt het te gaan doen. Agile is in essentie wendbaarheid. In samenwerking met de klant inspringen op een veranderende markt en steeds wijzigende klantwensen. Scrum is vaak de eerste stap om dit te doen. Voordelen zijn onder andere snelle feedback, kortere time-to-market, lagere kosten en gefocust opleveren van werkende en geteste producten. Wie wil dat niet?
Werkende en geteste producten is natuurlijk gemakkelijk gezegd, maar hoe ga je dat doen? Het stelt teams voor grote uitdagingen. We weten niet alles van te voren, wensen veranderen en tijdens de ontwikkeling leren we nieuwe dingen. Software bouwen is research en development: in kleine stappen, samen met de klant, ontdekken wat het beste werkt.
In de Professional Agile Tester training leer je succesvol te acteren binnen een agile team. In deze modulaire training leer je alle belangrijke principes over kwaliteit en testen in een agile context.

Na de foundation training:

 • Heb je inzicht in de basis principes van agile werken en Scrum
 • Weet je wat de rol van een professionele agile tester inhoudt
 • Heb je inzicht in de soft skills die essentieel zijn om deel uit te maken van een multidisciplinair team en om effectief samen te werken met ontwikkelaars, analisten en product owners
 • Weet je hoe je risico’s bespreekbaar kunt maken en in kaart kunt brengen
 • Kan je een agile test strategie opstellen
 • Weet je wat exploratory testen is en hoe je dat kan doen
 • Leer je hoe je exploratory testen kan organiseren en plannen
 • Kan je user stories schrijven, beoordelen en testen

Voor wie is deze training bedoeld?

Iedereen die te maken heeft met testen in een agile omgeving: denk aan Scrum Masters, Product Owners, testers, developers, analisten of test managers.

Aanbevolen voorkennis

De cursus Professional Scrum Master is een goed begin, maar niet noodzakelijk. Helemaal geen ervaring met Scrum? Lees in ieder geval de Scrum Guide goed door. Kennis van en ervaring met testen van software is erg handig.

Opzet

Onze ervaren trainers leren u de essentie van testen in een agile context. De trainingen zijn hands-on en wij gebruiken ervaringsgericht leren. In onze trainingen test je echte software, leer je onder realistische druk, in echte situaties.
Ervaringsgericht leren betekent dat je deelneemt aan simulaties in plaats van stilzitten en kijken naar een slideshow. Een grondige debrief van wat er tijdens de oefeningen gebeurde, is een essentieel onderdeel van de training. Tijdens de debriefs leer je van de docent, de andere deelnemers maar vooral van jezelf.

De training bestaat uit 4 delen die aan bod komen:

 • Soft skills
 • Agile skills
 • Test skills
 • Tool skills

We kennen 3 niveaus:

 • Foundation
 • Advanced
 • Expert

Omdat de training geheel modulair is, krijgt de groep de best passende training.

Programma

Onderstaand schema geeft een mogelijke invulling. De daadwerkelijke invulling hangt sterk af van de aanwezige deelnemers en hun leerdoelen.

Locatie en aantal deelnemers

De training wordt centraal in Nederland verzorgd. Uiteraard is het ook mogelijk om deze in-house te doen op iedere door u gewenste locatie in Nederland. Hiervoor dient u minimaal 6 deelnemers aan te melden.

De maximale groepsgrootte is 10 personen. Zodoende krijgt iedereen voldoende persoonlijke aandacht en is er voldoende tijd om op vragen en zelf ingebrachte cases in te gaan.

Kosten

3-daagse Foundation €1199 p.p.
2-daagse Advanced of Expert training: €799 p.p.
Alle trainingen zijn inclusief koffie, thee, water en lunch. Prijzen zijn exclusief BTW.

Cursusdata: in overleg

Wil je meer informatie of je inschrijven? Neem dan contact met ons op.

Brochure

Download hier de brochure

Naar het overzicht

Patrick van Enkhuijzen
Zaakvoerder
patrick@deagiletesters.be
0460-944990